BREŽICE, MESTO MLADIH!

Avtor tega prispevka je Občina Brežice. Vabljeni k branju Občina Brežice »

1. Participativni proračun za mlade – AKCIJA MLADIH

Ali si se s prijatelji kdaj pogovarjal o tem, kako noro dobro bi bilo, da bi v občini zaživel nov projekt za mlade, ki bi ga izvajali mladi? Meniš, da veš kaj mladim v občini Brežice manjka?

Vidiš  priložnosti za razvoj športih, izobraževalnih in kulturnih programov v lokalnem okolju? Imaš mogoče odlično idejo za manjši infrastrukturni projekt?

Želimo si slišati tvoje ideje in jih pomagati uresničiti, zato se prijavi na Javni poziv za oddajo mladinskih projektov, kjer je na voljo 7.000 EUR. Predlagan projekt mora biti finančno ovrednoten med 500 in 3.000 EUR z vključenim DDV.   

Za prijavo potrebuješ izpolniti le en obrazec, ki ga najdeš na spletni strani Občine Brežice in ga do 20. 9. 2022 pošlješ na naslov: Občina Brežice, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice, priporočeno v zaprti kuverti s pripisom »NE ODPIRAJ – AKCIJA MLADIH«.

Za vsa vprašanja in pomoč smo ti na voljo na e-naslovu: .

O sofinanciranju projektov bo odločal Svet mladih.

 

2. Odločanje o finančni podpori mladinskim projektom – SVET MLADIH

Mladim želimo dati možnost odločanja, zato te vabimo, da se udeležiš prvega zasedanja SVETA MLADIH, katerega naloga je poslušati predstavitev mladinskih projektov in glasovati o njihovi finančni podpori s strani Občine Brežice.

Odločanje o mladinskih projektih je izključno v pristojnosti »Sveta mladih«, ki je pri odločanju neodvisen. Članstvo v svetu je prostovoljno za občane občine Brežice, starosti 13 do 30 let. Število članov ni omejeno, članstvo in pravica odločanja je dodeljena s prostovoljno vključitvijo.

Če želiš soustvarjati zgodbe pomembne mladim za mlade, se nam pridruži v petek, 30. 9. 2022 ob 18h v večnamenski dvorani MC Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice. V kolikor se zasedanja ne moreš udeležiti v živo, se prijavi na mail: in omogočeno ti bo spletno sodelovanje preko aplikacije Zoom. Seboj prinesi osebni dokument.

Glasovanje bo izvedeno anonimno s pomočjo aplikacije Mentimeter (www.menti.com).

                                                                                               Vljudno vabljeni.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.