Brežice v sklopu projekta MDLG zmagovalec spletnega glasovanja v kategoriji mestnih jeder; Grajska pot Podsreda tretja

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sreda, 15.11.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija

Mojca Florjanič (desno) s priznanjem za Brežice kot zmagovalca spletnega glasovanja v kategoriji mestnih jeder

Na ponedeljkovi podelitvi v okviru dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici je šlo kar nekaj priznanj tudi v občino Brežice. V sklopu že 32. tekmovanja v urejenosti slovenskih krajev pod sloganom »Moja dežela – lepa in gostoljubna« so Brežice v kategoriji mestnih jeder postale zmagovalec spletnega glasovanja. Priznanje je prevzela podžupanja Mojca Florjanič.

Mladinski center Brežice z mladinskim hotelom je v kategoriji mladinska prenočišča osvojil četrto mesto, Pišece so tekmovale v kategoriji izletniških krajev, Dobova v kategoriji zdraviliških krajev, Sromlje s svojo tematsko Potjo vina in sonca pa v kategoriji tematskih poti.

IPP_4550

Nagrajeni prostovoljci v turizmu iz občine Brežice, ki jih je spremljalo še nekaj drugih članov TD

Turistična zveze Slovenije je za dolgoletno prostovoljno delo v turističnih društvih podelila priznanja posameznikom iz destinacije Čatež & Brežice: Jožetu Zagmajstru (Turistično društvo Pišece), Vesni Kunej (Turistično društvo Bizeljsko), Sabini Ferenčak (Turistično društvo Sromlje) in Miru Kovačiču (Turistično društvo Dobova).

R. R., vir: TZS, foto: Iztok Pipan

Grajska pot Podsreda tretja na natečaju Turistične zveze Slovenije

Podelitev

Podelitev priznanja predstavnici Kozjanskega parka

Grajska pot Podsreda se je na letošnjem natečaju Turistične Zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023« potegovala za NAJ TEMATSKO POT. Podelitev je potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma in gostinstva v Novi Gorici in zelo smo veseli, da je naša pot v kategoriji tematskih poti prejela 3. mesto.

Pešpot je Kozjanski park uredil leta 2019 v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva. Grajska pot Podsreda je interaktivna učna pot, ki se nahaja v osrčju Kozjanskega parka. Poteka od srednjeveškega trga Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd mimo grajskega ribnika do gradu Podsreda.

Grajska pot Podsreda_foto Amadeja Knez

Dolga je 2,5 km in označena s smernimi in dvojezičnimi slovensko-angleškimi informacijskimi tablami. Na 14 točkah je na animacijskih elementih in tablah predstavljena izjemna biotska pestrost okolice kot tudi zanimiva kulturna dediščina. S potjo poskušamo nagovoriti obiskovalce, da se na grad podajo peš in si ob tem pridobijo nova znanja o  gozdu ter bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti. Pot ni zahtevna in je tako primerna za vse generacije v vseh letnih časih. 

Vir: Kozjanski park
 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.