Brežiški skakalci v Osijeku

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

25.2.2024 | 09:00

Na Memorialu Josipa Gašparca (WA Indoor Tour Bronze miting) se je pomerilo 45 skakalcev s palico iz 18. držav. V bučnem navijanju atletskih navdušencev in glasne spremljevalne glasbe so nastopili elitni svetovni skakalci in skakalke, naslednji dan pa tri skupine prihajajočih mladih.

V moški konkurenci je zmago odnesel Filipinec Ernest Obiena z rezultatom 583 cm, kar je tudi nov rekord mitinga. V ženski konkurenci je slavila je Grkinja Eléni-Klaudia Polak s preskočenimi 456 cm, kar je nov rekord mitinga.

Drugi dan tekmovanja so nastopili predstavniki naše mlade reprezentance, kjer je v ženski skupini B srebro osvojila Katarina Sadek (VIVA) z rezultatom 365 cm, kar je njen nov osebni rekord, hkrati pa tudi dosežena norma za nastop na Evropskem prvenstvu U18.

V moški B skupini je Jak Rovan (VIVA) osvojil srebrno medaljo s preskočenimi 475 cm, Luka Zupanc (VIVA) je osvojil bron s 475 cm. Ponovno je navdušil mladi Matic Tršelič (VIVA), ki je s potrjeno normo za nastop na EP U18 in novim osebnim rekordom, 475 cm, pristal na četrtem mestu. Maj Ficko (VIVA) je bil 9. s 423 cm, Lan Uršič (VIVA) pa je ostal brez rezultata.

REZULTATI OSIJEK

J. R.

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.