Ditka predstavlja novo avtorsko pesem “Cold heart”

Kantavtorica Ditka, ki je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije slovenskih pesnikov, že vseskozi ustvarja tudi avtorske pesmi v angleškem jeziku.

Po nekaj odmevnih uspehih v tujini (UK Songwriting Contest, zmaga na Interntional Singer-Songwriter Festival Sofia, 2019, Unsigned Only USA,…) in preko 40 ustvarjenih avtorskih pesmi v angleškem jeziku, tokrat predstavlja svojo skladbo z naslovom Cold Heart.

Pesem je nastala v sodelovanju z britanskim producentom Stuartom Eppsom, ki je sicer deloval z imeni kot so Elton John, Led Zeppelin, Oasis in drugi. Instrumentalni del skladbe pa je posnela glasbena zasedba iz Nashvilla. Skladba Cold Heart z izjemno čustvenim in močnim sporočilom ter pridihom ameriškega countryja je konec decembra lani že izšla v Angliji in Ameriki ter prejela dobre odzive s strani nekaj glasbenih urednikov.

Vsebina pesmi, ki govori o odnosu, v katerem ena oseba druge ne sprejema in jo brez slabe vesti ponižuje, nakazuje tudi na trenutno situacijo v svetu, kjer je preveč ljudi s »hladnim srcem«, ki uničujejo življenja drugih.Ditka si želi, da bi bila pesem opomnik za vse nas, da si v življenju zaslužimo samo najboljše in pristne odnose v katerih se počutimo varno in sprejeto.

Ditka je sicer pred kratkim ustvarila povsem nove kanale pod imenom Ditka int. (International), kjer deli izključno avtorske pesmi v angleščini, ki jih je ustvarila v zadnjih letih.

Ditkino glasbo z avtorskimi besedili v angleškem jeziku lahko spremljate na:
https://www.ditkaint.com/