DITKA PRIPOVEDUJE O ČASU

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Po tem, ko je v začetku Kajuhovega leta predstavila uglasbitev njegove uporniške pesmi z naslovom »Naša pesem«, kantavtorica in skladateljica Ditka to pomlad na radijske postaje pošilja novi singel v svežih in svetlih barvah. Gre za pesem Ferija Lainščka z naslovom »Čas«.

»Pesem nas nevsiljivo opomni, naj razmislimo o pomenu časa, ki neizogibno beži. Da iščemo zadovoljstvu v vsakem trenutku in ga zares skušamo živeti, tu in zdaj. Morda zastavlja tudi vprašanje, kaj čas pomeni vsakemu izmed nas?«

Je svoje dojemanje sporočila te pesmi povzela Ditka.

Skladbo »Čas«, za katero je glasbo napisala Ditka, aranžma pa njen oče Gorazd Čepin, najdemo na Ditkinem aktualnem albumu z naslovom »Med nama je angel«. Za pesem so posneli tudi videospot, katerega namen je prikaz spreminjanja in minevanja v preprostosti bivanja v sožitju z naravo. 

Lepi kadri so bili posneti na Koroškem, v glasbeničinih domačih krajih. Pod režijo in produkcijo sta se zopet podpisala Korošca Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, ki ustvarjata pod umetniškim imenom »Kiki-Riki Films«. 
Videospot bo izšel v nedeljo, 
21.maja.

Pesem »Čas« bo Ditka ob spremljavi svoje glasbene zasedbe v živo predstavila tudi na poletnih koncertih po vsej Sloveniji / preverite datume .

»Sama sem si bolj domača pri ustvarjanju baladnih, nekoliko melanholičnih melodij, a skladba »Čas« je s svojim sporočilom klicala po nekoliko živahnejših ritmih. Kot zanimivost naj povem, da sem pesem uglasbila  22. aprila, na Svetovni dan zemlje. Morda tudi zato pesem tako tesno dojemam v povezavi z naravo. Menim, da bo s svojo vedrino in svežino lepo pospremila prihajajoče poletje in želim si, da bi se zasidrala v srce in v uho mnogih ljubiteljev Lainščkove poezije, « je še dodala Ditka.

Ditkino pesem “Čas” lahko na Radiu Brežice Eu poslušate ves teden v rubriki “Hit tedna”!