Duhovnik Jože Špes prejel Zlato plaketo Mestne občine Krško

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Jože Špes letos praznuje 50 let od svoje nove maše in obenem tudi 42 let neprecenljivega služenja v župniji Brestanica. Obhajanja njegove zlate maše, ki je potekala včeraj, 7. julija, v Baziliki Marije Lurške v Brestanici, se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Krško Janez Jože Olovec.

»Ta dva praznika pomenita mnogo več kot zgolj številki; sta dokaz predanosti, vztrajnosti in ljubezni do ljudi ter Boga,« je v svojem nagovoru povedal podžupan, ki za duhovnika Špesa pravi, da ni le duhovni voditelj, temveč tudi prijatelj, svetovalec in podpornik mnogih generacij, ki s svojim nesebičnim delom pomaga številnim posameznikom in družinam najti pot k upanju in veri.

V imenu Mestne občine Krško je podžupan gospodu Špesu čestital in izročil zasluženo Zlato plaketo: »Ta nagrada je simbol hvaležnosti in priznanja za vse, kar ste storili za našo skupnost. Ob tem vas spodbujamo, da še naprej prinašate svetlobo in upanje v naša življenja«.

Vir: Mestna občina Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.