Fakulteta za turizem vabi na informativni dan za podiplomski študij

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sreda, 15.05.2024    Rubrika: NOVICE Sporočilo

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru v četrtek, 16. maja, vabi na informativni dan za podiplomska študijska programa: magistrski »Turistične destinacije in doživetja« in doktorski »Sodobne turistične študije«.

Turizem je kot ena izmed najbolj perspektivnih in hitrorastočih panog v razcvetu. Zato je povpraševanje po kadrih v turizmu še posebej veliko, tudi na ravni načrtovanja, vodenja in raziskovanja. Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru s svojimi sodobnimi programi svoje študente izobražuje za delo v hitro spreminjajočem turističnem gospodarstvu in vabi na informativno srečanje za podiplomski študij v četrtek, 16. maja, ob 17. uri na sedež Fakultete za turizem UM, v Brežicah.

Podiplomska študijska programa

Programa sta namenjena vsem tistim, ki jih navdušuje delo in raziskovanje v turizmu ter z njim povezana področja. Prav interdisciplinarnost turizma omogoča, da najdemo povezavo tudi z drugimi panogami. Magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja je sodoben in vsebinsko bogat program, usmerjen k izobraževanju in usposabljanju razvojnega in vodilnega kadra. Poudarek je na pridobivanju znanja o strateškem razvoju destinacij in oblikovanja kreativnih doživetij po meri sodobnih turistov. Poleg strateškega in analitičnega pristopa pa študij vključuje tudi praktične vsebine, terensko delo, sodelovanje z okoljem in veliko izbirnih predmetov, tudi v obliki učenja tujih jezikov. Način študija je lahko redni in za vse tiste, ki te možnosti še niso izkoristili, brezplačen. Možno pa je študirati tudi izredno, v angleškem jeziku. Predavanja potekajo praviloma med tednom v popoldanskem času.

Doktorski študijski program Sodobne turistične študije poteka kot izredni študij in je namenjen vsem, ki ste magistrsko raven že zaključili in bi si raziskovanje v turizmu želeli poglobiti na znanstveno raven, vas zanima vodenje raziskovalnih in razvojnih projektov, ter tistim, ki si želite akademsko kariero. Študij poteka usmerjeno v področje in tematiko, ki jo doktorandi izberejo, razvijajo in raziskujejo, se pravi gre za individualno raziskovanje, ob podpori mentorja.

Inovativni in individualni pristop

Na Fakulteti za turizem, še posebej na podiplomski ravni, stavijo na osebni pristop. Delo v manjših skupinah omogoča večjo prilagodljivost in individualno mentoriranje. Učenje na primerih iz prakse, sodelovanje pri projektih, gostovanja številnih strokovnjakov so le nekatere izmed številnih prednosti podiplomskega študija na Fakulteti za turizem. Vabljeni, da se pridružite.

Vir: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.