FOTO: Na posavskem derbiju visoko slavili Krčani

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

V vzhodni skupini 3. SNL se je pomlad pričela udarno, s posavskim derbijem med Krčani in Brežičani. Lepo zapolnjena tribuna stadiona Matije Gubca je spremljala visoko zmago domačinov.

Krško je pred 650 navijači gladko odpravilo Brežice, končni rezultat se je ustavil pri kar 5:0. Zanj je med najbolj zaslužnimi bil kapetan domačega moštva Tomaž Zakrajšek, ki je za hrbet Nejca Travnikarja poslal dve žogi. Triindvajsetletni vezist je prvič meril v polno že po desetih minutah za zgodnje vodstvo domačinov. Ko je po uri igre s svojim drugim zadetkom povišal na 4:0 je že nekaj časa bilo jasno, da bodo tri točke ostale doma. Timon Regvar, Žiga Ribič in Lan Lekše so ostali, ki so dodali svoj rezultatski doprinos k osmi zmagi Krčanov v tej sezoni.

Krčani imajo na tretjem mestu sedaj 27 osvojenih točk. Ob odigrani tekmi več njihov zaostanek za Vidmom znaša štiri točke, medtem ko jim vodilna Drava beži še za dve točki več.

Krško – Brežice 1919 Terme Čatež 5:0 (2:0)
Zakrajšek (10′, 60′), Regvar (44′), Ribič (48′), Lekše (85′)

Fotogalerija derbija skozi fotografski objektiv Adrijana Kulčarja:


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.