FOTO: Tudi naši motorji na vseslovenskem blagoslovu v Mirni Peči

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

4.4.2024 | 14:00

FOTO: Tudi naši motorji na vseslovenskem blagoslovu v Mirni Peči
FOTO: Tudi naši motorji na vseslovenskem blagoslovu v Mirni Peči
FOTO: Tudi naši motorji na vseslovenskem blagoslovu v Mirni Peči

Na velikonočni ponedeljek so letos izvedli pred cerkvijo sv. Kancijana že 26. srečanje motoristov z blagoslovom motorjev in ljubiteljev motorističnih konjičkov. Tudi tokrat so se srečanja udeležili člani posavskih klubov (Sunny ridersi, MK Tri kralja, MK Cestni volkovi, MK Škorpijon ,DLM Matija Gubec …), seveda pa tudi iz ostalih klubov tako iz Slovenije kot iz tujine, prav tako pa tudi predsednica republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Po nastopu harmonikarjev iz Mirne Peči je sledil pozdravni nagovor predsednice, ki je tudi sama motoristka, in je nagovorila vse prisotne ljubitelje motorističnega adrenalina, da naj gredo na cesto s premislekom in naj pazijo nase ter na vse ostale udeležence v prometu, da bi vsi skupaj prišli na cilj brez poškodb oz. nesreč.

Zatem so sledili še nagovori župana občine Mirna Peč Andreja Kastelica, županje občine Trebnje Mateje Povhe, predsednika AMD Trebnje Janeza Prosenika in organizatorja prireditve in predsednika AMZS Leopolda Pungerčarja.

Po nastopu otroškega pevskega zbora sta blagoslov motorjev in vseh prisotnih izvedla Janez Rihtaršič in Janez Šimec.

Prireditev je povezoval moderator Slavko Podboj, druženje pa se je nadaljevalo ob veselih zvokih ansambla Veseli Dolenjci.

Kasneje so se nekateri napotili še na druženje v Rogaško Slatino, nekateri pa smo se odpeljali do turistične kmetije Krhin, kjer smo se pogostili z domačimi kulinaričnimi dobrotami.

Anton Hruševar

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.