Kljub vročini na kolesarskem maratonu lepo število udeležencev (FOTO)

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Kljub vročem dopoldnevu se je maratona udeležilo lepo število udeležencev, ki tradicionalno štartajo v Pišecah in nadaljujejo pot do Kumrovca.

Tam sta kolesarje letos pričakala župan občine Kumrovec Rober Šplajt in podžupanja Danijela Lončar ter razkazala pridobitev občine – vilo Kumrovec. Do sedaj je bila vila zapuščena, sedaj pa je prišel čas za novo poglavje vile in ureditev. Župan je še poudaril pomen sodelovanja in povezovanja med kraji oziroma državi zelo pomemben.

Letošnji maraton je bil tudi delno tekmovalen, saj je od Bistrice in do vrha Sv. Gore potekala mini višinska dirka na kateri je zmago slavil Blaž Deržič pred Branko Germovškom. Dodajmo še, da bo letos v sklopu mednarodnega tedna mobilnosti kolesarski težavnostni vzpon od Pizzerije Petrisič Dednja vas do Kerinovega spomenika.

Vir in Foto: BK Pišece

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.