Ko vrtec obiščeta papagajček, piton in še kdo

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 24.11.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija

Nasmejani otroci iz Vrtca Leskovec pri Krškem so doživeli izjemno dopoldne.

V četrtek, 23. novembra, je bil za otroke iz Vrtca Leskovec pri Krškem, Enota Pika Nogavička, prav poseben dan, saj jih je obiskal papagajček Qlček, otroci pa so se lahko spoznali s čisto pravim kraljevskim pitonom, zlatim hrčkom in morskim prašičkom.

Kot je za naš medij povedala organizatorka dogodka, marketing managerka Qlandie Krško Sergeja Bogovič, so zelo veseli, da z vrtcem Leskovec pri Krškem redno sodelujejo, saj otroci prihajajo k njim v okviru različnih programov, s čimer se kaže tudi družbena odgovornost krške Qlandie. Dejala je tudi, da vrtci radi postavljajo razstave v Qlandii, udeležujejo se tematskih srečanj, z njimi pa organizirajo tudi čajanke. Otroci iz vrtca sodelujejo tudi z ranljivejšimi skupinami in pa telovadijo s Šolo zdravja, je še poudarila.

DSC_4107

Otroci so lahko pobožali pravega kraljevskega pitona.

Qlandia Krško je vrtcu v trajno last predala akvarij z ribicami

»Vrtec je v zameno za sodelovanje z nami lanskega junija v organizaciji Qlandie Krško in trgovine Zajček prejel akvarij z ribicami v trajno last. Tokrat pa smo jih obiskali, da se otrokom omogoči stik z izbranimi živalmi, ker je to za otroke zelo pomembno pri njihovem razvoju,« je še povedala Bogovič, ki je tudi povedala, da dogodek ravno tako poteka pod sloganom #qlsvet in #qlplanet.

DSC_4098

Andreja iz trgovine Zajček je otrokom predstavila tudi zlatega hrčka.

     
Zlatega hrčka, morskega prašička in kraljevega pitona je otrokom na zanimiv in prijeten način približala in predstavila Andreja iz trgovine Zajček, ki je za naš medij povedala, da si pravzaprav nihče ne predstavlja, kakšen občutek je, ko pobožamo kačo: »Vsi imamo drugačne predstave od tiste, realne. Otroci bodo tekom tokratnega srečanja torej spoznali, da je vsak strah pred živalmi odveč.«

Hišni ljubljenček je odgovornost

DSC_4134

Neumorno in radoživo rajanje s papagajčkom Qlčkom ob dobri glasbi

Je pa Andreja iz trgovine Zajček tudi izpostavila, da je pomembno, da ob obisku njihove trgovine in ob morebitnem nakupu hišnega ljubljenčka vendarle pretehta občutek odgovornosti s strani staršev pred trenutnim vzhičenjem, ki ga običajno ob izbiri ljubljenčka čutijo otroci. »V naši trgovini poskušamo podučiti v prvi vrsti starše, ki se obvezujejo za določeno žival, saj se po navadi otroci ne zavedajo obveznosti, ki jih nakup živali prinese s seboj in dejstva, da bo žival z njimi bivala do konca svojega življenja.«

Neumorno rajanje s papagajčkom Qlčkom

Ko so otroci pobožali in potipali predstavljene živali ter radovedno prisluhnili razlagi Andreje iz trgovine Zajček, so nahranili ribice iz akvarija, ki so jih poimenovali Zlatka, Nemo in Rumenka. Nato pa je vendarle napočil trenutek, ki so ga vsi težko pričakovali – obiskat jih je prišel velikanski papagajček Qlček, ki je zaplesal in zarajal z njimi ob otroških pesmicah.

DSC_4167

Marketing managerka Qlandie Krško Sergeja Bogovič in dipl. vzgojiteljica Špela Arh sta otrokom pričarali nepozabno dopoldne.

Kot je povedala dipl. vzgojiteljica Špela Arh, s Qlandio Krško sodelujejo že drugo leto v okviru različnih projektov in dejavnosti, delavnic ter aktivnosti. »Današnji dan je otrokom pričaral iskrice v oči, kar je nek poseben dogodek, veseli so bili maskote – papagaja Qlčka – veseli smo, da smo lahko otroke razveselili na ta način, ker smo prepričani, da jim bo današnji dan resnično ostal v lepem spominu,« je še izpostavila.

Ob koncu radoživega dopoldneva je Sergeja Bogovič še prišepnila razigranim otrokom, da jih bodo v krški Qlandii prav kmalu obiskali vsi trije dobri možje, česar seveda ne gre zamuditi.

A. K.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.