Kolesarim, da pomagam našim mladim upom

Starejši člani Badminton kluba Pišece so se odločili za humanitatno pomoč svojim mladim upom. Vsak kilometer šteje je bil moto kolesarskega podviga katerega so se lotili Ivan Hotko, Branko Germovšek, Toni Hotko, Sebastjan Hajnšek, Gavral Laul, Alen Mijatovič in vodja poti oziroma projekta Matej Ogorevc.

Za spremstvo in tehnično pomoč sta skrbela Viki Deržič in Tadej Škof.
Vožnja se je pričela v četrtek ob 4. uri zjutraj pred Mladinskim centrom Brežice. Pot so nadaljevali preko mejnega prehoda Obrežje, Samobora vse do Karlovca kjer je bila prva krajša postojanka za kavico in okrepčilo. Pot so kolesarji nadaljevali proti Slunju, Plitvicah, Korenici ter vse do Gračca kjer je po 230 kilometrih vožnje bil zastavljen nočni počitek. Večerni program so izkoristili za spoznavanje in navezovanje novih poslovnih stikov.

Naslednjo jutro so pot nadaljevali ob 6. uri preko Velebita do Obrovca, Benkovca, Pirovca vse do končne destinacije Murter. Po 360 kilometrih je ekipa prispela na zaslužen cilj, s tem pa so izpolnili vse zastavljeno.
V cilju je nekaj vzpodbudnih besed za projekt namenila predstavnica TZM ter vodja poti Matej Ogorevc. Člani ekipe pa si niso mogli vzeti veliko prostega časa, saj jih je že naslednji dan čakal mednarodni badminton turnir.

Vsa zbrana sredstva, ki so jih dobri ljudje, posamezniki, podjetniki namenili, nekateri pa še danes kličejo, da želijo pomagati, bodo člani kluba predstavili na posebni novinarski konferenci, ki bo v sklopu kolesarskega maratona Pišece – Kumrovec.

Za konec lahko dodamo le še to, da je dobrodelna akcija “Kolesarim, da pomagam našim mladim upom” dokaz, da s trdim delom in pravilnim pristopom lahko obdržimo šport tudi v manjših krajih ter dokaz, da so si Brežice resnično zaslužile ime Evropsko mesto Športa 2022.

BK Pišece