Kronika Policijske uprave Novo mesto, 23. februar 2024

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Pijana voznica zapeljala s ceste

Policisti policijske postaje Brežice so bili v sredo, 21. februarja 2024, nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Ugotovili so, da je 46-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neregistriran avto vozil brez vozniškega dovoljenja

Okoli 13.30 so policisti policijske postaje Krško v Krškem opazili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da gre za 25-letnika iz okolice Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V vozilu je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno oziroma kot je v vozilu sedežev, otroci pa niso bili na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Neregistriran in nezavarovan Renault megane so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijanega in agresivnega voznika pridržali

V četrtek, 22. februarja 2024, nekaj pred 17. uro so brežiški policisti v Selah pri Dobovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 46-letni kršitelj, ki sprva ni upošteval znakov s katerimi so ga ustavljali in storil še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov, je opravljanje preizkusa odklonil.

Med postopkom je kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.611 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Vlomili v hišo

Med 17. in 22. februarjem je v Gabrijelah, na območju policijske postaje Sevnica, nekdo skozi balkonska vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.