Ljudski pevci Sromlje s koncertom pozdravili pomlad

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sreda, 24.04.2024    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo

Ljudski pevci Sromlje

KD Ljudski pevci Sromlje je v nedeljo, 21. aprila, v Domu krajanov Sromlje skupaj z gosti pripravilo koncert Pozdrav pomladi.

Poleg domačih ljudskih pevcev so nastopili tudi David Bratanič in Matic Bratanič, oba s harmoniko, tercet pevk Folklornega društva Groblje iz Domžal, Dobovski pevci in Moški pevski zbor Sromlje pod vodstvom zborovodje Franca Veglja. Ob zaključku so vsi skupaj zapeli še pesem Prišla bo pomlad. Program sta spretno vodila in povezovala Bojana Butkovič in David Bratanič. Na začetku je nekaj pozdravnih besed namenila tudi predsednica Sveta KS Sromlje Jasmina Juratovec.

Pozdrav pomladi Sromlje 2024-_54

Skupna pesem vseh nastopajočih

Kot je ob zaključku povedal predsednik KD Ljudski pevci Nejko Žnideršič, so ponosni na ljudsko petje, saj s tem ohranjajo našo tradicijo, slovensko kulturo in izročilo. Gostom se je zahvalil s simboličnimi darili. Na koncertu je bil tudi upokojeni brežiški župnik Milan Kšela, ki je v pozdravu zbranim soglašal z besedami predsednika društva in se še posebej zahvalil vsem, ki se trudijo na področju ljubiteljske kulture in ohranjanja našega kulturnega izročila.
 
Davor Lipej

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.