Microsoft Copilot – vaša desna AI roka.

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

AI tehnologija spreminja naša življenja, tako poslovno kot zasebno. Microsoft Copilot ponuja ogromno priložnosti uporabe umetne inteligence v Wordu, Excelu, Powerpointu, Teamsih …

Razvoj in napredek spremljata človeštvo že od samega začetka. V tem kontekstu je AI velik korak naprej. Na umetno inteligenco (AI) lahko gledamo pozitivno ali negativno. Dejstvo pa je, da ponuja velik potencial za podjetje, če se tega lotite pravilno.

Nobena izmed tehnologij ni tako hitro pritegnila naše pozornosti kot umetna inteligenca. ChatGPT je v samo 2 mesecih dosegel 100 milijonov uporabnikov. ChatGPT je prelomnica. Ni zgolj orodje, ampak predstavlja spremembo v pristopu do strojnega učenja (ML – machine learning) in umetne intelligence ( AI – artificial intelligence).

Microsoft Copilot – AI orodje za M365

Predstavljajte si, da želite stranki poslati email. V Outlooku kliknete nov email, napišete prejemnika in na desni strani se vam pokažejo kratke informacije o stranki, ki vam pomagajo sestaviti email. Ni vam več potrebno brskati drugje.

Uporabljate Excel? Ponavadi imamo podatke v tabelah, ki jih je potrebno ročno analizirati. Kaj pravite na to, da Excelu samo naročite analizo in ta vam samodejno naredi analize in grafe. Uporabljate formule? Microsoft Copilot lahko za vas naredi formule za kompleksne izračune.

Microsoft Copilot je AI orodje, ki ga lahko hitro in varno uporabljate znotraj aplikacij kot so:

  • Word – izdelava osnutkov, delanje povzetkov, izboljšanje teksta, spreminjanje teksta v tabele …
  • Outlook – pisanje emailov, delanje povzetkov …
  • Teams – hitro pridobivanje informacij iz prezentacij, emailov, koledarjev …, povzetki sestankov …
  • Powerpoint – hitra izdelava prezentacij, povzetki prezentacij …
  • Excel – hitra analiza podatkov, grafični prikaz, samodejne formule za kompleksne izračune …

Z Microsoft Copilotom vam ni potrebno uporabljati ostala AI orodja. Na voljo vam je znotraj M365 aplikacij z uporabo podatkov samo znotraj vašega podjetja. Seveda vi določite, kaj in kako je na voljo.

Želite izvedeti, kako uporabiti Microsoft Copilot v vašem podjetju?

Vabljeni na brezplačen Crayonov webinar o Microsoft Copilot za M365. Izvedeli boste koristne informacije in dobili vpogled v delovanje:
Kako pripraviti in uporabiti podatke za varno uporabo?

  • Kako usposobiti ekipe za uporabo?
  • Kateri uporabniki lahko največ pridobijo?
  • Kakšen je učinke in kako ga meriti?
  • Ali ste pripravljeni za uporabo orodja?

Ste pripravljeni sprejeti in uporabiti AI tehnologijo znotraj Microsoft 365? Pridružite se nam na brezplačnem webinarju 6.12.2023.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.