Mladi brežiški skakalec presegel rekord legendarnega Sergeja Bubke

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

7.4.2024 | 09:40

Matic Tršelič

V Brežicah vadijo in se razvijajo mladi atleti brežiškega Viva kluba pod mentorstvom nekdanjega uspešnega skakalca s palico Jureta Rovana.

Matic Tršelič, atlet v skoku s palico, je na nedavnem 4. skakalnem mitingu “Poldijev memorial”, ki je prirejen v čast Leopolda Rovana, profesorja športne vzgoje in atletskega trenerja, uspel priti do novega osebnega rekorda 491 cm. To je za Matica, perspektivnega mladega atleta, še en dodaten podvig in ga lahko primerjamo z legendarnim Sergejem Bubko. Matic je namreč pri svojih 16. letih kar za 11 cm boljši, kot je bil takratni Sergej, ki je preskočil 480 cm.

Matic obiskuje oddelek brežiške Gimnazije in uspešno usklajuje tako šolske obveznosti kot treninge. Letos je že kar 3x potrdil normo za nastop na mlajšem EP, ki bo letos poleti na Slovaškem. S tem rezultatom se Matic uvršča na 5. mesto med skakalci v Evropi v svoji starostni kategoriji.

Matic si želi ostati predvsem zdrav, da bo s svojimi nastopi razveseljeval svoje navijače kot tudi sebe in trenerja. Letos mu je najpomembnejši nastop na EP na Slovaškem, tiha želja pa nekoč Olimpijske igre.

Srečno, Matic.

Viva klub Brežice

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.