Na Erasmus izmenjavi v Tenji

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Prejšnji teden se nas je 6 učencev in 2 učiteljici OŠ Maksa Pleteršnika Pišece odpravilo na 5-dnevno izmenjavo na OŠ Tenja blizu Osijeka. Bivali smo pri naših gostiteljih, ki so za nas res zelo lepo poskrbeli.

Dopoldneve smo preživeli skupaj na različnih delavnicah, veliko pa tudi v naravi. Ogledali smo si Zlato gredo in ekopark Pupak, ki sta nas navdušila. Sicer pa je pri njih veliko ravninskega dela pokrajine, po poti smo opazili veliko zapuščenih hiš, pekarno skoraj na vsakem vogalu in nadležne komarje. Če primerjavo njihovo in našo šolo, lahko rečemo, da je naša zelo moderno opremljena, hkrati pa so naši učitelji tudi precej bolj strogi. V spominu nam bodo ostala druženja in vezi, ki smo jih spletli z njihovimi učenci, predvsem pa smo hvaležni za nove izkušnje, ki smo jih tekom bivanja na Hrvaškem dobili in osvojili nova znanja.

Hana, Pika, Ožbej in Kaja, novinarji iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.