Na letošnji Dirki po Sloveniji dva posavska kolesarja

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Na štartu v Novi Gorici dva Posavca

NOVA GORICA S startom v Novi Gorici in 164,7 kilometrov oddaljenem cilju v Postojni se je začela 28. izvedba kolesarske Dirke po Sloveniji. Prvo etapo je dobil Poljak Rafael Majka (UAE), Domen Novak (Bahrain Victorious) je osvojil 2. mesto, tretji je v cilju končal prvo ime dirke Tadej Pogačar.

Kristjan Hočevar in Adam Jordan

Na Primorskem sta dirko začela tudi dva posavska kolesarja, 19-letni Kostanjevičan Adam Jordan je v dresu ljubljanske ekipe Ljubljana Gusto Santic v cilj pripeljal z večjo skupino kolesarjev in 13 minutami ter 11 sekundami zaostanka končal na 70. mestu, kolesar novomeške Adrie Mobil 23-letni Sevničan Kristjan Hočevar je v Postojno pripeljal še osem sekund za Jordan in v etapi osvojil končno 107. mesto.

V četrtek s Ptuja do Rogaške Slatine

Kolesarje v naslednjih dneh čakajo še štiri etape, že v četrtek s Ptuja potujejo na jug proti Rogaški Slatini (174,2 km), v petek bodo iz Žalca do Celjskega gradu prišli po 144,6 kilometrih, kraljevska četrta etapa se bo začela v Laškem in zaključila na Veliki Planini, v nedeljo pa kolesarje čaka še etapa iz Vrhnike v Novo mesto.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.