Na meji prijeli 40 tujcev, v srbskem tovornjaku 4 Afganistanci

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Dogodki na meji

V srbskem tovornjaku štirje Afganistanci

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskusili izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri Ločah in na Cirniku prijeli 40 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke pri Črnomlju izsledili in prijeli državljana Alžirije in državljana Iraka in na območju občine Brežice v Ločah in na Cirniku 19 državljanov Burundija, deset državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, tri državljane Kube in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.