Na meji prijeli Turškega sprovajalca in 256 tujcev

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Dolenjega Kamenja kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Črne gore. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Turčije v avtomobilu prevaža pet državljanov Irana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Turčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo Renault Clio. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Prijeli še 251 tujcev, največ iz Afganistana (67)

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Prilipe, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi, Bukošek, Brežice) izsledili in prijeli 94 državljanov Afganistana, 67 državljanov Maroka, 36 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Pakistana, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Turčije, tri državljane Kube, tri državljane Alžirije in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.