Napihal voznik avtobusa, pa dobil plačilni nalog in štiri točke

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Kdo mora imeti 0,0 v krvi?

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da v cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE ter voznik vozila, s katerim se opravlja javni prevoz potnikov ali blaga ali prevoz oseb za lastne potrebe. Enako velja tudi za voznika vozila, s katerim se prevaža nevarno blago in za poklicnega voznika motornega vozila, kadar opravlja ta poklic.

Ob tem morajo imeti 0,0 v krvi tudi voznik, ki preizkuša avtomatizirano vozilo ali sistem za avtomatizirano vožnjo, učitelj vožnje med usposabljanjem kandidata za voznika v vožnji motornega vozila, kandidat za voznika med usposabljanjem v vožnji motornega vozila, spremljevalec, voznik začetnik, pa voznik motornega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja, voznik motornega vozila, ki v vozniškem dovoljenju nima vpisane kategorije motornega vozila, ki ga vozi ter voznik motornega vozila, ki se mu izvršuje prepoved vožnje motornega vozila ali mu je vozniško dovoljenje odvzeto in voznik, ki prevaža skupino otrok.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.