Nova sprememba nogometnih pravil: Karton oranžne barve!

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Poleg rdečega in rumenega kartona naj bi se pojavila še tretja barva kartonov. Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) želi čimprej uvesti novost. Potrdili so, da najverjetneje prihaja oranžni karton, ki utegne močno vplivati na potek nogometne tekme. Karton oranžne barve naj bi pomenil začasno izključitev.

Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) je danes na srečanju v Londonu razpravljal o ideji o začasnih izključitvah igralcev. Sodniki bi ga uporabili predvsem v primerih, kot so taktični prekrški, ugovarjanje sodniški odločitvi ter splošno neprimerno obnašanje. Kaznovani igralci naj bi se za v naprej določen čas odstranili z igrišča ter se po preteku časa vrnili nazaj. Neuradne informacije so, da naj bi šlo za deset minut. Kazen oranžnega kartona naj bi izrekel četrti sodnik. V Londonu so idejo potrdili.

Idejo je podprl tudi Pierluigi Collina, ki trenutno opravlja funkcijo predsednika sodniškega odbora Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Marca prihodnje leto bodo na skupščini, ki bo v Glasgowu to idejo ponovno priporočili, ideja pa bo najverjetneje potrjena. Po skupščini bodo postopoma začeli tudi z implementacijo novega pravila v profesionalnem nogometu.


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.