Novi Honor MagicBook Pro 16 nad paradne konje računalniških gigantov!

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Podjetje Honor je dobro poznano po njegovih vrhunskih prenosnih računalnikih MagicBook, saj predstavljajo odlično alternativno precej dražjim prenosnikom Apple MacBook Pro in Samsung Galaxy Book Ultra. Nedavno pa so predstavili še en prenosni računalnik, in sicer Honor MagicBook Pro 16. Ta se po mnenju številnih poznavalcev lahko postavi po robu tako prenosnemu računalniku Apple MacBook Pro 16 kot Samsung Galaxy Book4 Ultra.

Nova družina prenosnih računalnikov MagicBook je namreč opremljena z nadvse zmogljivim procesorjem Intel Core Ultra 7 155H. Slednjega sicer najdemo tudi v prenosnikih Galaxy Book4 Pro in Galaxy Book4 Ultra. Zmogljivi procesor s 16 fizičnimi jedri in osemjedrno vgrajeno grafično kartico dopolnjuje še 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika in terabajt prostora. Piko na i pa daje še samostojna grafična kartica Nvidia GeForce RTX 4060.

Prenosni računalnik Honor MagicBook Pro 16 seveda izstopa tudi na račun kakovostnega zaslona. Inženirji so ga namreč opremili s kakovostnim 16-palčnim zaslonom ločljivosti 3.072 x 1.920 slikovnih točk, razmerjem stranic 16 roti 10 in frekvenco osveževanja 165 Hz. To ga naredi primernega tako za igranje iger kot za resno delo in zabavo.

Novi prenosi računalniki Honor MagicBook Pro 16 je opremljen še s hitrim polnilnim sistemom, vmesnikom USB Type-C, priključkom Thunderbolt 4 ter bralnikom prstnih odtisov. Maloprodajna cena novinca žal še ni bila razkrita. Novost bo sprva ponujena v prodajo na Kitajskem trgu, in sicer v drugem četrtletju letošnjega leta.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.