Občina Brežice postala ambasadorka projekta ”Dobrodelno okrog Slovenije”

Avtor tega prispevka je Občina Brežice. Vabljeni k branju Občina Brežice »

Projekt, katerega idejni oče je Dami Zupi, naš občan in kolesar, je v mesecu maju potekala že četrto leto zapored. Pred tremi leti pa se je omenjenem projektu pridružila tudi naša občina.

Zaradi večletnega doprinosa k največji vseslovenski kolesarski humanitarni akciji in izjemne podpore projekta, v katerem se zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je letos občina Brežice, poleg Divače in Mestne občine Velenje, postala ambasadorka projekta.

Podelitev je podetkala v okviru novinarske konference, na kateri so organizatorji predstavili rezultate letošnje akcije. V imenu občine Brežice je plaketo prevzel Damjan Žerjav,  sodelavec občine Brežice, ki pokriva področje športa.

00018-20230526-DOS-Dobrodelno-Okrog-Slovenija-Tiskovna-Konferenca-Ljubljana-00061-WEB-V1

Kot smo že poročali so v soboto, 6. maja 2023, se v Brežicah pred stavbo občine ustavili kolesarji dobrodelne Dirke okoli Slovenije (DOS). Sprejel jih je podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski.

Na sprejemu so s programom sodelovali učenci iz Osnovne šole Brežice in sicer otroška folklorna skupina Kresnice  s točko Žehta in plesna skupina s točko Dust. S stojnico so sodelovali tudi člani  Društva diabetikov Posavje Brežice, ki so merili raven sladkorja v krvi, saj se letos DOS pridružuje akciji #DarujemKilometre s katero Zveza društev diabetikov Slovenije ozavešča o sladkorni bolezni. Članice društva pa so poskrbele tudi za domače dobrote za okrepčilo kolesarjev.

Sprejema kolesarjev, ki vrtijo pedale za dober namen, se je s kolesom udeležil tudi občan Danijel Pečnik, ki kljub dopolnjenim 92. letom še vedno rad odkolesari vse do Kostanjevice na Krki.

Na pot od Brežic do Novega mesta so se z Damijem Zupijem in ekipo pogumno odpravili tudi trije Brežičani – Miran Ambram, Dejan Vukič in Marko Škulj.

00090-20230526-DOS-Dobrodelno-Okrog-Slovenija-Tiskovna-Konferenca-Ljubljana-00626-WEB-V1

00024-20230526-DOS-Dobrodelno-Okrog-Slovenija-Tiskovna-Konferenca-Ljubljana-00103-WEB-V1

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.