Obnova brežiškega simbola poteka po načrtih

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

“Vsa dela, vključno s paviljonom, bodo končana v roku”

Brežiški župan Ivan Molan si je z izvajalcem del ogledal, kako poteka projekt obnove Vodovodnega stolpa in gradnje paviljona, so sporočili z Občine Brežice. “Kot je bilo najavljeno februarja 2021, ko je občina prejela gradbeno dovoljenje za obnovo Vodovodnega stolpa, še vedno drži, da bodo vsa dela, vključno s paviljonom, končna v predvidenem roku in sicer v mesecu oktobru 2022. Stolp bo v celoti namenjen predstavitvi kulturnih in tehničnih vsebin brežiških znamenitosti.”

V sporočilu dodajajo, da je Občina Brežice v mesecu februarju 2021 pridobila gradbeno dovoljenje za projekt obnove Vodovodnega stolpa, simbola mestna in občine, ki bo v prihodnosti služil kot razgledna točka z obogateno turistično ponudbo ter da so se gradbena dela začela oktobra 2021. 

“Pri obnovi stolpa trenutno poteka izvedba vertikalnih vezi na fasadi od kleti cca 14 metrov do bazena. Izvaja se požarno zapiranje jeklenih etažnih konstrukcij in dvigala, prav tako se ob tem izvajajo potrebne elektroinštalacije. Potekajo tudi mavčno kartonska dela, v zaključni fazi pa je fasadni sestav osemkotnega dela 6. nadstropja. Nameščajo se ograje pri krožnih stopnicah na vseh podestih, izvedeni so tudi izrezi betonskega bazena (dostop do oken, dvigalo …),” navajajo aktivnosti, ki trenutno potekajo.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.