Oktobra se začne temeljita obnova atletskega stadiona v Brežicah

Avtor tega prispevka je Občina Brežice. Vabljeni k branju Občina Brežice »

O obnovi stadiona – župan Ivan Molan

O obnovi stadiona – predsednik AK Brežice Henrik Omerzu

 

 

»Brežice so Evropsko mesto športa 2022 in zadnjih 45 let tudi atletsko mesto«

Tako je ob podpisu pogodbe dejal predsednik atletskega kluba Henrik Omerzu. Klub je prvih 22 let deloval na nogometnem stadionu, leta 1999 pa so atleti dobili svoj stadion, kjer pa so pogrešali nekatere objekte, kot so garderobe in tribune. Zob časa je uničil stadion in ta zaradi dotrajanosti ni bil več primeren za organizacijo tekem višjega ranga.

Atleti – podpisa pogodbe so se udeležil tudi trenerja Vladimir Kevo in Iztok Glojnarič ter mladi atletinji Leja in Nika Glojnarič, se veselijo novih pogojev na trening, ki jih bo omogočil temeljito prenovljeni stadion. Kot je dejal predsednik atletskega kluba, so atleti hvaležni občini za podporo, pogoji za zimsko vadbo so po njegovih besedah v t.i. balonu čudoviti. V atletskem klubu pa bi se radi izkazali ne samo kot uspešni športniki temveč tudi kot organizatorji tekem in atletskih mitingov, kar jim bo prenovljeni stadion tudi omogočal.

V zadnjih desetih letih močno okrepili športno infrastrukturo v občini

Kot je dejal župan Ivan Molan, je bilo v brežiški občini v preteklih letih na področju športne infrastrukture veliko narejenega. Pred desetimi leti je bila športna dvorana samo v Dobovi, po letu 2012 je občina zgradila športno dvorano v Brežicah, uredila igrišča in telovadnice pri osnovnih šolah, uredila atletsko pokrito dvorano – t. i. balon, ki atletom omogoča treninge v zimskem času ter spodbudila državo, da je zgradila telovadnici pri gimnaziji in ekonomski šoli (današnji Strokovno izobraževalni center Brežice).

Občina je zadnji dve leti intenzivno objavljala nogometni stadion, ki ima sedaj ustrezno razsvetljavo in pomožno igrišče z umetno travo. V 2022 prišli tudi končno do možnosti za obnovo atletskega stadiona.

Podrobneje o načrtovani obnovi

Atletski stadion Brežice je na lokaciji poleg objekta Strokovno izobraževalnega centra Brežice in obsega 17.711 m in je namenjen vadbi vseh atletskih disciplin. Namen njegove obnove je zagotoviti ustrezne pogoje za izvajanje športne dejavnosti, predvsem atletike.

Z obnovo se bodo zamenjali oz. obnovili dotrajani elementi stadiona s čimer se bo izboljšala uporabnost objekta, varnost uporabnikov ter podaljšala življenjska doba stadiona. Celotna vrednost obnove je ocenjena na 1,6 milijona evrov, od tega dobrih 900.000 evrov predstavlja 1. faza.

Zaradi obsega del je celoten projekt razdeljen na 6 faz:

1. faza: zamenjava sintetične podlage, drenažnega asfalta (kjer bo to potrebno), odvodnjavanje, zamenjava opreme vezane na zamenjavo sintetične podlage, ureditev elektrike in kanalizacije vezane na to fazo in kot predpriprava na nadaljnje faze;

2.  faza: kontejnerji za garderobe, sanitarije, fitnes, prvo pomoč – objekti za nemoteno delovanje stadiona;

3.  faza: ureditev dostopne poti do tribun in merilnih mest s kontejnerji za izvajanje meritev (vključno z kontejnerjema) ter pripadajoča infrastruktura;

4. faza: montažne tribune s pripadajočo infrastrukturo,

5. faza: nova ograja z vsemi vhodi in kartičnim dostopom in

6. faza: ureditev parkirišča.

DSC_2659.JPGDSC_2661.JPGDSC_2672.JPGDSC_2675.JPGDSC_2679.JPGDSC_2695.JPGDSC_2707.JPGDSC_2687.JPGDSC_2719.JPGDSC_2720.JPGDSC_2721.JPG

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.