Pdoboški otroci predali zmajčka Jurčka dobovskim otrokom

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Četrtek, 22.02.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija

Otroci iz Podbočja so ob predaji zmajčka Jurčka dobovskim otrokom zaigrali igrico

Zmajček Jurček je v podboškem vrtcu, kamor so ga prinesli brestaniški predšolski otroci z nalogo, da spoznajo življenje živali pozimi, kar en mesec navduševal več kot 90 tamkajšnjih otrok. Kot je povedala Meta (5 let), ji je bilo najbolj všeč, da so se z njim igrali. “Naučil nas je, da smo lahko prijazni do živali in da jih ne rabimo pohodit. /…/ Če bomo mi dobri do njih, bodo tudi oni dobri do nas.” Povedala je še, da so spoznali kače, medvede, lisice, volkove, zajca, veverice in celo kuščarje.

IMG_20240220_093741

Zmajčka Jurčka prenašajo otroci iz ene na drugo lokacijo v zelenem nahrbtniku, ki ponazarja ekološko ozaveščanje otrok

Vzgojiteljica Lara je povedala, da so se še isti dan odpravili v gozd in takoj doživeli tisto, kar jim je bilo z nalogo naloženo. Sneg je v gozd prinesel pravi zimski občutek. Otroci so prisluhnili naravi in iskali živali. “Bili smo tudi ekološki. Iz tetrapakov smo naredili ptičje krmilnice in ves čas smo skrbeli za hranjenje ptic. Naredili pa smo tudi pogačice iz želatine,” je povedala Lara.

IMG_20240220_101504

otroci so se družili tudi ob igranju

Otroci, ki odraščajo na kmetiji, so opazovali živali tudi v domačem okolju. Med učenjem, katere živali pozimi spijo, so takoj ugotovili, da njihove krave niso med njimi. Podboški otroci, ki so so zmajčka Jurčka zatem predali dobovskim vrstnikom, so zanje priravili pravcato gledališko predstavo o tem, kako babici Zimi na vrata trkajo živali. Babico je vsako zivaž ogrnila z odejo, da so na toplem počakale na pomlad.

Druženje otrok v dobovskem vrtcu je bilo najbolj veselo ob igri, otroke pa so navdušili tudi osnovnošolski otroci, ki so obiskali malčke in zanje pripravili pravi mali disko. V Dobovi bo zmajček Jurček približno en mesec in najbrž bodo tudi tam otroci dejali, da že komaj čakajo, da jih zmajček Jurček ponovno obišče.

Vir in foto: ZPM Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.