Pester vikend Celulozarjev

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Ponedeljek, 20.11.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo

Za krškimi plavalci je pester vikend, saj so nastopali na kar treh tekmovanjih v Sloveniji in v sosednji Hrvaški. 

Starejši tekmovalci so v soboto in nedeljo nastopali na Špelinem in Vesninem memorialu v Kranju, del druge selekcije je nastopil na Mednarodnem mitingu Sv. Krševan v Zadru, plavalci tretje selekcije pa na 1. Razvojnem pokalu – Memorialu Toneta Božiča v Mariboru.

20231118_093211

V Kranju je bila najuspešnejša Ema Menoni, ki je v nedeljo v disciplini 400m prosto v svoji kategoriji osvojila prvo mesto medtem ko je bila v absolutni za las četrta. V soboto je do odličja priplavala tudi Maša Vasiljević, ki je bila v svoji kategoriji na 200m mešano druga. Pohvale za nastope si zaslužijo tudi Jan Kozole, Anej Krušič, ter Anja Vrščaj.

Tudi v Zadru so se v močni konkurenci 500 plavalk in plavalcev izkazali z osvojenimi medaljami ter še nekaj lepimi uvrstitvami. Ana Menoni je bila med mlajšimi deklicami s tremi bronastimi medaljami na 200m prosto, 50 in 100m hrbtno najuspešnejša, ob tem je bila še četrta na 100m mešano. Na stopničke je stopil tudi starejši deček Nejc Kranjc, na 200m prosto je bil tretji, med deseterico pa se je uvrstil še na 100m delfin s petim mestom. S četrtim mestom na 100m hrbtno, petim na 200m hrbtno ter sedmim na 100m delfin se je izkazal tudi Tin Babič, s sedmim mestom na 200m prsno pa se je med deseterico zavihtel tudi Lovro Kožar.

V Mariboru plavalci sicer niso posegli po odličjih, so pa si nabrali potrebne izkušnje, saj so Matic Kožar, Mihael Marolt in Krištof Račič prvič nastopili v disciplini 400m prosto, osebne rekorde pa so postavljali tudi v preostalih disciplinah. Pohvale za vzpodbuden nastop si zasluži tudi Tristan Bunetić.

Vir: PK Celulozar Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.