​Pestra ponudba in dober obisk na Miklavževem sejmu v Krškem

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sobota, 02.12.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija

Na zgornji ploščadi tržnice je bilo obiskovalcem na voljo več kot 40 stojnic.

Še preden bodo jutri v Krškem zagorele praznične luči, je danes dopoldne na zgornji ploščadi Tržnice Videm potekal osmi tradicionalni Miklavžev sejem v soorganizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško ter Čebelarske zveze Krško.

Kot je povedal predsednik Čebelarske zveze Krško Anton Urek, so k sodelovanju na sejmu privabili več kot 40 razstavljavcev z zelo pestro in raznoliko ponudbo, od prehranskih, zeliščarskih in raznovrstnih ročnih izdelkov, adventnih venčkov in prazničnih okraskov, seveda so čebelarji poskrbeli tudi za ponudbo medu in drugih medenih dobrot. Skratka, marsikaj za bodisi Miklavževa bodisi božična in novoletna darila ali pa le za napasti oči. Kot vsako soboto, je bilo živahno tudi na kmečki in rokodelski tržnici na spodnji ploščadi in na parkirišču tržnice.

miklavzev sejem (88)

Otroke je razveselil prihod svetega Miklavža s parkljema.

Posebnost Miklavževega sejma je bil seveda prihod svetega Miklavža v družbi dveh parkljev, s katerimi so se mnogi najmlajši tudi fotografirali v posebej urejenem fotokotičku, zanje pa so pripravili tudi praznično delavnico in pravljico. Za prešerno vzdušje med številnimi obiskovalci sejma so poskrbeli tudi muzikantje z živo glasbo. V kratkem otvoritvenem programu so zbrane pozdravili že omenjeni Urek, direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič in župan Mestne občine Krško Janez Kerin. Vsi trije so izrazili zadovoljstvo nad obiskom dogodka in zbranim zaželeli lepe decembrske praznike.

miklavzev sejem (64)

Karli Vertovšek in Kristina Ogorevc Račič s CPT Krško in predsednik Čebelarske zveze Krško Anton Urek

Letos je bil to četrti in zadnji tematski sejem na videmski tržnici, pred tem so se zvrstili pustni, velikonočni in Martinov. Zadnja dva je soorganizirala Čebelarska zveza Krško, za naprej pa se še niso dogovorili, je povedal Karli Vertovšek s CPT Krško. »Opažamo, da se takšni dogodki spet ‘prijemljejo nazaj’ in da je na njih tako dober obisk kot dober odziv ponudnikov. Zadovoljni smo, da to dogajanje ponovno oživlja,« je še povedal.

P. P.

#povezujemoposavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.