Pišeški badmintonisti minulo nedeljo zaigrali na dveh turnirjih

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Jan Hotko (levo)

V nedeljo, 26. 11., so člani Badminton kluba Pišece nastopili kar na dveh turnirjih, in sicer na turnirju v Slovenj Gradcu in v Kozjem. V Slovenj gradcu je potekal 1. turnir BZS nove sezone za otroke, stare do 13 let. Na njem sta nastopila mlada prespektivna igralca Jan Hotko in Gal Stanič. Hotko je v kategoriji dvojic osvojil 2. mesto s Svenom Pahorjem iz BK Mladost Lendava, v igri posameznikov pa je osvojil nehvaležno 4. mesto. Svojo prvo zmago je v skupinskem delu zabeležil Gal Stanič, žal pa je zatem obe preostali tekmi izgubil in osvojil skupno 32. mesto od 36 tekmovalcev iz celotne Slovenije.

20231126_120208

Drugi krog Amatersko-seniorske lige 2023/2024 v Kozjem

V Kozjem je potekal drugi krog Amatersko-seniorske lige 2023/2024 pod okriljem BZS. Prav na podubo Tadeja Škofa kot vodje promocije in sekcije za rekreacijo in seniorje pri BZS je Kozje dobilo organizacijo prireditve Dan slovenskega badmintona. Kar dve medalji je osvojil mladi igralec Mihael Škof Vrabec, ki je skupaj s Tonijem Hotkom slavil v kategoriji fantovskih dvojic do 35 let, v igri posameznikov v navedeni starostni kategoriji pa je osvojil 2. mesto. 3. mesto sta v kategoriji moških dvojic do 35 let osvojila tudi Bojan Hotko in Dejan Ščuri, Tadej Škof pa je v kategoriji moških dvojic med 35 do 50 let skupaj s Denis Udovičičem iz BK Tigar Zagreb osvojil 4. mesto. V igri posameznikov od 35 let do 50 let je Bojan Hotko osvojil 4. mesto, Matej Ogorevc pa 9. Četrto mesto v igri posameznikov je osvojil tudi Dejan Ščuri ter Patricija Geč v kategoriji do 35 let v mešanih dvojicah.

Da Kozje postaja novo badminstonsko prizorišče na slovenskem zemljevidu, sta najbolj zaslužna tamkajšni ravnatelj osnovne šole Roman Gradišek in športni navdušenec Blaž Hartl. Naslednji vikend člane BK Pišece čaka tridnevni mednarodni turnir v Medvodah, na katerem se bo pomerilo več kot 350 igralcev iz 15 držav.

Vir in foto: BK Pišece

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.