Po vlomu prijeli tatu

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Ponedeljek, 30.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija

Simbolična cena

Policisti PP Krško so 29. 1. zvečer pri Drnovem izsledili in prijeli 24-letnega osumljenca, ki je pred tem vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kotel za žganjekuho in električne vodnike. Osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli ukradene predmete. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vinjenemu vozniku zasegli traktor

27. 1. okoli 19.30 so krški policisti pri Kremenu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika kmetijskega traktorja. 57-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tujec ostal brez vozniškega dovoljenja

28. 1. se je okoli 17. ure zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal. 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izrekli globo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 27. 1. in 30. 1. na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Ribnica na Dolenjskem, Slovenska vas, Brežice, Loče) izsledili in prijeli 24 državljanov Kube, 17 državljanov Rusije, deset državljanov Maroka, osem državljanov Afganistana, po pet državljanov Bolivije, Turčije in Indije, dva državljana Gruzije, državljana Nepala, državljana Tunizije in državljana Gane. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.