Podboški otroci so spoznavali živali pozimi

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Vzgojiteljica Lara, ki je povezovala program v Dobovi, je povedala, da je bilo neizmerno veselje in motivacijo, ko je zmajček Jurček. Še isti dan so se odpravili v gozd in takoj doživeli točno tisto, kar je bilo predpisano s temo njihove naloge. Sneg v gozdu je prinesel pravi zimski občutek. Poslušali so naravo in iskali živali. “Bili smo tudi ekološki. Iz tetrapakov smo naredili ptičje krmilnice in ves čas smo skrbeli, da smo jim dali za jest. Naredili pa smo tudi pogačice iz želatine,” je povedala Lara.

Otroci s kmetije pa so opazovali tudi živali doma. Ko so se učili katere živali pozimi spijo, so takoj ugotovili, da njihove krave niso med njimi.

Podboški otroci so za dobovske otroke pripravili pravo gledališko predstavo, kako babici Zimi na vrata trkajo živali pozimi. Vsake je ogrnila v tople odeje, da so se pokrili in na toplem počakali pomlad.

Druženje otrok je bilo najbolj veselo ob igri. Otroke pa so navdušili tudi osnovnošolski otroci, ki so obiskali malčke in zanje pripravili pravi mali disko.

V Dobovi bo zmajček Jurček približno en mesec in najbrž bodo tudi ti otroci na koncu rekli kot mala Meta iz Podbočja, da komaj čaka, da pride zmajček Jurček nazaj.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.