Polom na prvi tekmi usoden, Domžalčani na Malti zaključili evropsko sezono

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Nogometaši Domžal so prvi slovenski predstavnik, ki je končal z nastopi v letošnji evropski sezoni. Dvakratni slovenski prvaki so kvalifikacije za uvrstitev v konferenčno ligo zaključili že na prvi stopnički, za rumene je bil usoden Balzan.

Četrtouvrščena ekipa malteškega prvenstva je na domačem terenu napredovala po podaljšku in s precej sreče zadržala ogromno prednost iz prve tekme. Na umetni zelenici stadiona v Ta’Qaliju se je večerni obračun začel ob še vedno zelo neugodnih 37 stopinjah. Kljub temu so varovanci Simona Rožmana vsaj v rednem delu prikazali precej boljšo predstavo, kot so jo na domačem terenu pred tednom dni.

Rumeni so dobro začeli srečanje in v prvem polčasu narekovali ritem igre. Maltežani so se pomaknili nazaj in branili prednost, Domžalčani pa so postajali vse bolj nevarni. Ko se je že zdelo, da bo Balzan uspel v svoji nameri in na odmor odšel poravnan, se je zgodila 44. minuta in zadetek za goste. Po kratki kombinaciji iz prekinitve je do žoge na levi strani prišel Danijel Šturm in v kazenski prostor poslal odličen predložek, ki ga je z glavo pričakal Abraham Nwankwo ter poskrbel za žarek upanja.

Z dobro igro so Domžale nadaljevale tudi v drugem delu. V 63. minuti je Jošt Pišek iz prostega strela presenetil vse in nenadejano zadel ob daljši vratnici za 0:2. Slovenci so ponovno bili v igri za napredovanje. Le deset minut kasneje je njihov zaostanek iz prve tekme bil izničen. Žiga Repas je odlično prodrl na nasprotno polovico in z izjemno globinsko podajo zaposlil Franka Kovačevića. Hrvat je nato zaobšel vratarja in hladnokrvno zadel za 0:3!

To pa je bilo tudi vse, kar so danes zmogli Domžalčani. Po trojnemu vodstvu so se prehitro zadovoljili in umaknili nogo s stopala za plin. Sledilo je še pol ure igre v podaljšku, v katerem so se bolje znašli domačini. V 94. minuti je z nekaj sreče do žoge prišel brazilski branilec Andre in zadel z levico. Ob slavju je slekel dres ter si priigral rumeni karton, le nekaj trenutkov kasneje pa je zaradi nespametnega prekrška prejel še drugega. Toda kljub igralcu več Domžale do konca niso več resneje ogrozile vrat Danila Golovića in Balzan se je razveselil napredovanja v drugi krog.

Balzan – Domžale 1:3 (0:1, 0:3) *po podaljšku **5:4
Andre (94′); Nwankwo (44′), Pišek (63′), Kovačević (73′)
RK: Andre (98′ – Balzan)


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.