Posavje spet zajelo neurje: podrta drevesa, razkrite strehe, evakuacija tabornikov …

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Torek, 18.07.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija

Foto: arhiv PO/B. M.

Kot lahko razberemo na strani Spin, je Posavje v torek proti večeru zajelo neurje, ki je povzročilo veliko nevšečnosti, zaradi česar so morali posredovati gasilci in cestni delavci. 

Ob 19.19 je mestno občino Krško zajelo neurje. Na ceste se je podrlo več dreves, katera odstranjujejo delavci cestnega in komunalnega podjetja. Močan veter je razkril več streh na stanovanjskih objektih, posredujejo gasilci treh gasilski društev.

V večernem času se je v občini Brežice zaradi močnega vetra podrlo več dreves na ceste. Drevesa odstranjujejo dežurni delavci cestnega podjetja. V naselju Velike Malence poteka evakuacija tabornikov. Posredujejo gasilci šestih gasilskih enot.

Ob 19.55 so se na Radni v občini Sevnica na žice daljnovoda podrla drevesa in zagorela. Posredovali so gasilci PGD Boštanj, ki so drevesa odstranili in pogasili.

O aktiviranju gasilske enote zaradi posledic neurja poročajo tudi iz občine Radeče.

R. R., vir: Spin

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.