​Povzročitelj nesreče v Gornjem Lenartu z 1,7 promili alkohola

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Torek, 23.04.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija

Fotografija je simbolična.

Nekaj pred 23. uro se je zgodila prometna nesreča v Gornjem Lenartu na območju PP Brežice. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovil obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Sotelskem

Nekaj po 15. uri so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Sotelskim in Krškim. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 25-letni voznik, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 46-letna voznica. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prekoračitev dovoljene hitrosti

Policisti so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 nemških registrskih oznak, ki je po avtocesti vozil s hitrostjo 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 59 km/h. 34-letnemu vozniku iz Kosova so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

19. aprila 2024 so med 6. in 18. uro tudi na cestah na območju PU Novo mesto poostreno preverjali hitrost. Med nadzorom so policisti kljub vnaprej objavljenim lokacijam meritev ugotovili kar 189 prekoračitev dovoljene hitrosti. 

Nesreča pri delu v Mihalovcu

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o nesreči pri delu na delovišču v kraju Mihalovec. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 52-letni delavec izvajal gradbena dela. Ko se je nahajal na opažu, ki je bil pritjen z letvijo, je ta popustila, moški pa je padel z višine okoli treh metrov. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pri Dobruški vasi prijeli tatu z Obrežja 

V noči na 23. 4. so bili policisti obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne na bencinskem servisu na Obrežju. Neznanci naj bi odtujili več prehrabenih izdelkov in pločevink s pijačo in pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so šentjernejski policisti avtomobil ustavili na območju Dobruške vasi. 34-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Kraja goriva na delovišču v Vrbini

Na območju Vrbine je med 20. 4. in 22. 4. nekdo iz rezervoarjev delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. 

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Brežice, Jereslavec, Globoko, Jesenice, Slovenska vas, Kapele) izsledili in prijeli 69 državljanov Sirije, 30 državljanov Afganistana, 14 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Somalije, pet državljanov Turčije, tri državljane Gambije, dva državljana Kameruna, dva državljana Nepala, dva državljana Iraka, dva državljana Šrilanke, državljana Irana in državljana Egipta. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli 15 državljanov Sirije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni. 

Vir: PU Novo mesto

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.