S srede na četrtek pred padavinami in ohladitvijo še ena tropska noč

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Najverjetneje zadnja tropska noč v letošnjem “poletju”

S srede na četrtek, 14. na 15. september, je bila noč na večini posavskih vremenskih postaj s temperaturami nad 20°C. Kar bo najverjetneje zadnja tropska noč v letošnjem poletju, na eni izmed postaj so od junija do septembra zabeležili 12 tropskih noči – prav noč s srede na četrtek je bila na tej postaji z 22,4°C najtoplejša noč v letošnjem poletju.

Zakaj je bila tokratna noč tako topla?

In zakaj je bila tokratna noč tako topla? Že v torkovem večeru je zapihalo z juga, v sredo se je jugozahodni veter še okrepil in z Jadrana nad naše kraje prinesel veliko vlage, zaradi toplega vetra pa tudi tako visoko najnižjo dnevno temperaturo.

Najtopleje? V Kostanjevici na Krki

V zadnji noči je bilo najtopleje v Kostanjevici na Krki, kažejo zbrani podatki z meteoroloških postaj. Tam so namreč ob 7. uri zjutraj namerili 24,2°C. Ob polnoči je bila temperatura tam 25,1°C, štiri ure kasneje težko verjetnih 25,7°C. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.