​»Šah povezuje« – družinski šahovski turnir na ŠC Krško-Sevnica

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Ob svetovnem dnevu športa, 31. maju, so na Šolskem centru Krško-Sevnica pripravili medgeneracijski šahovski turnir, na katerega so povabili svoje dijake in profesorje šahiste, bivše dijake in zaposlene ter člane njihovih družin. 

Na šoli imajo namreč nekaj dijakov in učiteljev, ki prihajajo iz družin z odlično šahovsko tradicijo in to je bila lepa priložnost, da se pomerijo med sabo in s prijatelji. V prijetnem vzdušju je 16 tekmovalcev odigralo sedem krogov v tempu pospešenega šaha. Bilo je veliko zanimivih in napetih iger, premišljenih potez, nekaj presenečenj in zasukov, na koncu pa so prva tri mesta med posamezniki zasedli bivši dijak Klemen Zupančič, pomočnik ravnatelja Štefan Mavrek in gostujoči član ŠK Krško Kristjan Kodrič Plevnik. V kategoriji družin so se pomerili Mavrekovi, Zorko/Zupančičevi, Radejevi in Gradiškovi, največ točk pa sta zbrala oče in sin Štefan in Gal Gabriel Mavrek.

Dijak in profesor

Med oddelki so se turnirja najbolj številčno udeležili dijaki drugega letnika gimnazije.

Zbrane je nagovoril tudi Hilmija Ahmatović iz ŠK Krško in jih povabil, da se pridružijo aktivnostim njihovega kluba. Nagrade in pokale je podelil pomočnik ravnatelja Štefan Mavrek, ki je v imenu šole vsem sodelujočim čestital in se jim zahvalil za udeležbo, udeleženci pa so izrazili željo, da se podoben dogodek še kdaj organizira. 

Najboljši posamezniki

 
REZULTATI TURNIRJA »ŠAH POVEZUJE«, 31. 5. 2023
 
POSAMEZNIKI (najboljši od 16):

1.         mesto: Zupančič Klemenčič
2.         mesto: Mavrek Štefan
3.         mesto: Kodrič Plevnik Kristjan
4.         mesto: Ahmatović Hilmija
5.         mesto: Radej Pika
6.         mesto: Ružič Borut Jan
7.         mesto: Radej Filip
8.         mesto: Mavrek Gal Gabriel
 
DRUŽINE:

1.         mesto: DRUŽINA MAVREK
2.         mesto: DRUŽINA ZORKO/ZUPANČIČ
3.         mesto: DRUŽINA RADEJ
4.         mesto: DRUŽINA GRADIŠEK
 
Zapisala: Veronika Gradišek

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.