Simfonični orkester GŠ Krško in Kontradikshn – v soboto veliki letni koncert

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sreda, 15.05.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo

Letošnji osrednji letni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško prinaša koncertno izvedbo posebnega projekta, ki je nastal v sodelovanju s posavsko electro-rock zasedbo Kontradikshn in je bil sicer premierno izveden 6. maja v legendarni radijski oddaji Izštekani.

Kontradikshn, ki se s svojim specifičnim združevanjem drum’n’bassa, industriala, synthwavea in post-punka vse bolj uveljavljajo kot ena najbolj izvirnih in atraktivnih zasedb na sceni sodobne slovenske urbane glasbe, so kmalu po odmevnem izidu zadnjega studijskega albuma Ahead of Ourselves prejeli povabilo za nastop v znani radijski oddaji Izštekani (Val 202). Za to posebno priložnost so k sodelovanju povabili Simfonični orkester Glasbene šole Krško in zasnovali skupen projekt, ki prinaša povsem nove interpretacije njihovega repertoarja.

Orkestrski aranžmaji, pravzaprav skorajda nove kreacije, so delo Dejana Učakarja, orkester pa bo na koncertu vodil naš stalni dirigent Peter Gabrič.

18. maj ob 19:30, Kulturni dom Krško

Vstopnice v prodaji od 3. maja.
Otroci in mladina do 18 let – 5€
Odrasli – 10€

Vir: Simfonični orkester GŠ Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.