Sindikat kmetov Slovenije poziva k podpori enakih možnosti in kakovosti hrane

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Sindikat kmetov Slovenije poziva k solidarnosti in podpori lokalne pridelave

V luči včerašnjih protestov kmetov, ki so se odvijali po celi državi, bi v Sindikatu kmetov Slovenije radi izrazili našo podporo slovenskim kmetom. Protesti, ki se odvijajo so samoorganizirani in posledica vseevropskega protesta kmetov proti uvozu cenene hrane, pridelane po manj strogih standardih, kot pa veljajo za evropske kmete.

Vodstvo Evropske unije je evropske kmete spravilo v negativne stroškovne škarje, zaradi zelenega prehoda in napačnih geopolitičnih odločitev. Kot prebivalci EU smo tudi slovenski kmetje zelo zaskrbljeni nad dejanji in politiko, ki jo vodi naša skupna evropska politika. Čas je, da prebivalce in kmete postavimo v enakopraven položaj in jim zagotovimo zares kakovostno pridelano hrano, kmetom pa enake možnosti pridelave in življenja.

Ob tem bi vse državljane Republike Slovenije prosili za razumevanje naših težav, ki so v končni fazi posledično težava vseh prebivalcev. Zapomnite si – NI KMETA – NI HRANE – NI NARODA. Recimo temu vsi skupaj – DOVOLJ JE!

Vir: Sindikat kmetov Slovenije

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.