Slikarska razstava U3 v Knjižnici Sevnica

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Sreda, 15.05.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo

Ana Hočevar se zahvaljuje mentorju Tonetu Zgoncu za vodenje slikarsko-debatnega krožka.

Praznovanje ob 20-obletnici ustanovitve Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje (U3) Sevnica še vedno traja – ob rednem programu rednih torkovih predavanj, ekskurzij in dela v krožkih sta na ogled tudi dve izredni razstavi.

Ustvarjalna dela slikarsko-debatnega in ročnodelskega krožka U3, ki so nastala v dosedanjih dvajsetih letih, so bila na ogled med 3. aprilom do 15. majem v Stari galeriji na gradu Sevnica (več TUKAJ), v Knjižnici Sevnica pa so sadovi njihovega snovanja v zadnjem študijskem letu na ogled do 1. junija.

V sevniški knjižnici razstavlja sedem umetnikov in umetnic slikarsko-debatnega krožka ter enajst domiselnih in spretnih članic ročnodelskega krožka. Na odprtju razstave 7. maja je zapela pevska skupina Utrinek, ki deluje pod vodstvom Franca Bastardija v okviru U3. Razstavljena slikarska dela je predstavil mentor krožka Tone Zgonec, nekaj spodbudnih besed pa sta navzočim namenili podpredsednica društva U3 Alenka Žuraj Balog in direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško, razstavo pa je odprl likovnik in animator slikarsko-debatnega krožka Marko Okorn.

Romana Ivačič/S. R., foto: R. I., N. V.

#povezujemoposavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.