Slovenska amaterska nogometna reprezentanca klonila proti Avstriji

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

V mnogih državah po svetu je amaterska nogometna izbrana vrsta nekaj povsem običajnega. Tokrat je bila na delu tudi Slovenija. V Celovcu se je v nedeljo, 26. novembra odigrala tekma med Slovenijo in Avstrijo.

Varovanci Aleša Dolinarja so proti severnim sosedom izgubili z rezultatom 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je v 47. minuti dosegel Thomas Herrklotz. Tudi Slovenci niso bili brez priložnosti, najlepši sta zapravila Deen Adrović in Anej Kmetič. Obračun si je ogledalo približno 100 gledalcev.

Slovenija je tekmo začela v postavi Andraž Lipec (Krka), Jure Ribič (Rudar Velenje), Franci Perko (Bilje), Anej Kmetič (ASK Klagenfurt), Žiga Čakš (Dravinja), Tomi Gobec (Bistrica)  , Žiga Ribič (Krško), Erik Galina (Dekani), Blaž Poljanec (Ločan Škofja Loka), Matic Zavrnik (Primorje), Nejc Doplihar (Bilje), ki je bil tudi kapetan ekipe. Na klopi so bili Lan Pucer (Izola), Anže Šparovec (Brinje Grosuplje), Al Mahič (SVG Bleiburg), Deen Adrović (Fužinar), Urh Grešovnik (Korotan), Žan Zupančič (Lesce) in Aljaž Pristovnik (Rače).

Tekma je le uvod v projekt, ki naj bi mu prihodnje leto sledil turnir z osmimi reprezentancami, leta 2025 pa naj bi na prvenstvu amaterskih reprezentanc nastopilo kar 32 ekip. Glavni organizator je Armin Somrak z avstrijske Koroške. V reprezentancah bodo lahko nastopali izključno nogometaši druge in tretje lige brez profesionalnih pogodb.


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.