Sobota prinaša štiri tekme

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Drugoligaške zelenice so po več kot dveh mesecih znova zaživele. Uvodni srečanji, kjer smo videli kar sedem golov, sta v petek dobili domači moštvi. Sobota prinaša štiri zanimive dvoboje. Kot pravijo, je vedno dober sam uvod v sezono, ki je tudi dober pokazatelj forme. Na dveh tekmah bomo priča spopadu za točke nekdanjih prvoligašev. Vseh šestnajst ekip ima seveda različne cilje. Tri tekme bodo odigrane od pol šeste popoldne dalje, ena pa pol ure kasneje.

Sobota, 30.7.2022 ob 17:30

  • Krško: KRŠKO – ALUMINIJ

Znova srečanje starih znancev. Krško se je v minuli sezoni skozi šivankino uho izmuznilo izpadu, Aluminij pa je izpadel iz naše elitne lige. Gre za dve moštvi z različnima ciljema, saj se bodo rdeči gostje iz Kidričevega borili za naslov, ki prinaša skok med prvokategornike, Krško pa si želi obstoja. Obe moštvi sta povsem “novi”, če gledamo lansko sezono v smislu igralskega kadra. Še posebej bo zanimivo gledati dva donedavna “Krčana”, ki sta sedaj v majici Aluminija. Osemnajsto tekmo teh dveh nasprotnikov na stadionu Matije Gubca, bo v vlogi glavnega sodnika odpiskal 33-letni Matej Čontala iz Oplotnice. Vstop na tekmo je brezplačen.

  • Dekani: DEKANI – KETY EMMI & IMPOL BISTRICA

Primorski strateg Alen Ščulac bo s svojimi fanti gostil novince letošnje sezone. Ekipo, ki se po treh desetletjih znova vrača med drugokategornike. Rdeči iz Slovenske Bistrice, ki jih je pred sezono na priprave odpeljal Ptujčan Franci Fridl bo gostovala v Dekanih. Prevetrena Bistriška zasedba s kopico golobradih mladeničev, ki so posojeni s strani Celja bo skušala ostati neporažena. Zanimivo, da je svoje prve korake pri tem Štajerskem klubu naredil kasnejši slovenski reprezentančni vratar Mladen Dabanović. Sedaj pa je v vratih Bistrice njegov sin Jaka, ki je tudi kapetan. Dekani pa so na pripravljalnih tekmah to poletje pokazali, da so lahko zelo nevarni.

  • Dob: ROLTEK DOB – FUŽINAR VZAJEMCI

Dobljani bodo gostili Fužinar. To bo njuna deseta medsebojna tekma v drugi ligi. Moštvi pa sta povsem izenačeni. Štiri slavja modrih iz okolice Domžal, ter štiri Koroške zmage ob neodločenem izidu. In ravno ta izid (1:1) je bila njuna zadnja tekma “pri roletarjih” iz Doba. To je bilo pred skoraj dvema letoma. Tedaj smo videli oba zadetka, sedaj že nekdanjih igralcev, ki sta zadela v razmiku petih minut sredi drugega polčasa. Varovanci Mihaela Bukovca imajo kar nekaj novih obrazov, poleg tega se bo predstavilo tudi nekaj mladih domačih nogometašev.

Sobota, 30.7. ob 18:00

  • Ajdovščina: PRIMORJE – NAFTA

Dvoboj dveh zelo ambicioznih klubov bomo videli v Ajdovščini. Spletni prenos pa si bomo lahko ogledali na youtube kanalu NZS. Primorje bo krenilo v boj za visoka mesta s trenerjem Igorjem Božičem. Izolan je to poletje dobil kopico novih obrazov. Na pripravljalnih tekmah so bili zelo dobri. Nafta pa je še bolj ambiciozna. Pripeljali so nekaj okrepitev na vseh položajih. Želijo si le naslov prvaka.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.