Svetovni badmintonski dan – 5. julij

V torek 5. julija 2022 bomo premierno praznovali svetovni badmintonski dan. Tako kot ima že večina športov svoj dan v letu se je tudi svetovna Badmintonska zveza odločila, da bo to vsako leto 5. julija.

Ker je Brežice Evropska prestolnica športa za leto 2022 in ker bomo v Sloveniji gostili Evropsko seniorsko prvenstvo v mesecu avgustu se je Badmintonska zveza Slovenije na pobudo Tadej Škofa sicer predsednika BK Pišece in vodja projektov, rekreacije in veteranov pri BZS odločila, da v torek 5. julija 2022 med 11. in 15. uro pred veliko športno dvorano Brežice izvede predstavitev  badmintona kot tudi air badmintona (poletna verzija) ter novinarsko konferenco na temo Evropskega prvenstva v Stožicah. 

Evropsko seniorsko prvenstvo, ki bo potekalo od 7. do 13. avgusta v Ljubljani bo tako eno od največjih badmintonskih prireditev v zadnjih letih saj se bo prvenstva udeležilo 1088 igralcev oziroma 1600 prijav iz 33 držav. V obzir moramo vzeti še spremljevalno osebje in navijače, ki bodo prvenstvo naredili resnično spektakularno. Med vsemi nastopajočimi bo tudi eden Posavski igralec in sicer Alen Mijatovič član Badminton kluba Pišece.

Lepo vabljeni v torek 5. julija 2022 ob 13. uri pred športno dvorano Brežice na novinarsko konferenco na kateri bodo predstavniki zveze pojasnili še vse ostale detajle oziroma lepo vabljeni tudi na promocijsko igranje pred dvorano od 11. ure naprej.