V Brežicah pijana kolesar in šofer, napihal tudi možakar na Skopicah

Avtor tega prispevka je ePosavje. Vabljeni k branju ePosavje »

Četrtkovo popoldne v Brežicah zaznamovali pijani vozniki

Nezanesljiv na kolesu

Policisti Policijske postaje Brežice so zaradi nezanesljive vožnje nekaj po 15. uri ustavili kolesarja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Policisti so kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola, izdali plačilni nalog v višini 600 evrov.

Nezanesljiv za volanom

Policisti so okoli 18. ure so v Brežicah prav tako zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,22 miligramov alkohola, odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Napihal je tudi na Skopicah

Vozniško dovoljenje so brežiški policisti odvzeli tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga okoli 19. ure ustavili na Gorenjih Skopicah. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligram alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitve obeh voznikov določa globo v višini 1200 evrov, kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.