V ponedeljek in torek bo v Leskovcu potekala krvodajalska akcija

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

V ponedeljek, 29. 4. 2024, in torek, 30. 4. 2024, od 7. do 13. ure, v športni dvorani OŠ Leskovec pri Krškem (vhod zadaj), na naslovu Pionirska cesta 4 a, 8273 Leskovec pri Krškem.

Obvezna je predhodna najava krvodajalcev na številko: 051 389 270, 051 671 147, 030 716 796, ali 01/54 38 113, med 7. uro in 14. uro.

S seboj naj krvodajalci prinesejo veljaven osebni dokument s fotografijo in kartico zdravstvenega zavarovanja (novost!).

Pred odvzemom bodo zdravniško pregledani. Prosimo, da na ta dan ne užijejo mastne hrane in pijače, tudi mleka ali mlečne kave. Priporočamo pa, da ne pridejo tešč, da zaužijejo čaj/črno kavo, kruh, marmelado, sadje ipd.

Po odvzemu krvi bomo vsem krvodajalkam in krvodajalcem, ki bodo prišli na akcijo postregli s prigrizkom.

Zakaj kartica zdravstvenega zavarovanja?

Z letošnjim letom je na vseh krvodajalskih akcijah uvedeno elektronsko potrdilo o darovanju krvi. E-potrdilo o darovanju krvi (v nadaljnjem besedilu: ePODK), bo nadomestilo papirnata potrdila, ki so jih do sedaj izdajali izvajalci, ki opravljajo dejavnost transfuzijske medicine, kjer je posameznik daroval kri.

 Od 1. januarja 2024 tako izdaja potrdila darovalcem za uveljavitev odsotnosti z dela zaradi darovanja krvi poteka direktno v sistem ZZZS.

Krvodajalce vljudno naprošajo, da se naročite in na krvodajalsko akcijo, poleg veljavnega osebnega dokumenta s fotografijo, s seboj prinesete tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

Za njihovo udeležbo, velik odraz humanosti, se vsem že vnaprej iskeno zahvaljujemo.

Termine naših terenskih krvodajalskih akcij najdete tukaj.

Ostale informacije so dostopne na: http://www.ztm.si/krvodajalstvo/kdaj-in-kje-lahko-darujem/

Vir: OZRK Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.