Windows 11 bo prav kmalu postal prva izbira ljubiteljev oblačnih iger

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Oblačne igre prihajajo vse bolj v osprednje. Še posebej pa oblačna igričarska platforma Steam. Zato ne preseneča, da je podjetje Valve Corporation ponovno objavilo podatke o uporabnikih njegovih storitev, ki prisegajo na sicer zelo priljubljeno oblačno igričarsko platformo Steam. Podatki so pokazali, da na oblačne računalniške igre prisega že več kot 44,23 odstotkov uporabnikov Microsoftovega operacijskega sistema Windows 11. V primerjavi s preteklim mesecem se je delež uporabnikov tega sistema sicer povečal za kar neverjetnih 2,29 odstotkov.

Ker število uporabnikov z operacijskim sistemom Windows 11 narašča, se temu primerno zmanjšuje delež uporabnikov operacijskega sistema Windows 10. Kljub temu delež slednjih ostaja zelo visok. Na operacijski sistem Windows 10 namreč še vedno prisega 51,43 odstotkov uporabnikov. Kljub temu se je odstotek uporabnikov zastarelega operacijskega sistema zmanjšalo za kar 2,02 odstotkov. Zato so poznavalci oblačnih iger prepričani, da bo operacijski sistem Windows 11 kmalu postal prva izbira ljubiteljev oblačnih računalniških iger preko storitve Steam.

Pri tem velja še omeniti, da na oblačno igričarsko platformo Steam ne morejo več dostopati uporabniki zastarelih in že zdavnaj odpisanih operacijskih sistemov Windows. Tu gre operacijske sisteme Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1, ki so bili že pred časom opisani s stani podjetja Microsoft. Poleg tega je delež uporabnikov tovrstnih operacijskih sistemov zelo nizek (manj kot odstotek).

Pri tem seveda ne smemo pozabiti še na to, da na priljubljeno oblačno igričarsko platformo Steam prisegajo tudi ljubitelji računalniških sistemov macOS in Linux. Podatki so pokazali, da na oblačne računalniške igre prisega 1,54 odstotkov uporabnikov računalnikov macOS in 1,95 odstotkov uporabnikov Linuxa. Njihov delež se je v primerjavi s prejšnjim obdobjem nekoliko zmanjšal.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.