Začel je oddajati Radio Brežice Eu

Obveščamo vas, da je s 1.2.2019 začela predvajati program najbolj lokalna radijska postaja na svetu, Radio Brežice Eu!

Radio Brežice Eu je spletna radijska postaja, ki v nedeljskem programu predvaja samo lokalno glasbo. Točneje glasbo, ki so jo ustvarili ali soustvarili avtorji, glasbeniki, aranžerji ali pevci iz občine Brežice. To je razlog, da smo si drznili pripeti slogan “Najbolj lokalna radijska postaja na svetu!”

Vsebinsko bo Radio Brežice Eu povsem drugačen od ostalih komercialnih radijskih postaj, saj se bo v celoti posvečal vsebinam, ki so tesno povezane z lokalnim dogajanjem. V občini Brežice je neverjetno veliko kakovostnih prireditev. Lokalna kulturna, turistična in ostala društva iz vseh krajevnih skupnosti občine Brežice, so izredno ustvarjalna in si prizadevajo na področju lokalne skupnosti, ustvarjati kvalitetne vsebine. Glavno poslanstvo Radia Brežice Eu je oznanjati informacije o lokalnem dogajanju vsem, ki bi jih to utegnilo zanimati, lokalnemu prebivalstvu pa omogočiti homogeno združevanje vzajemnih interesov, v okvirih zdravega lokalpatriotizma.

Kljub temu, da Radio Brežice Eu ne oddaja na FM frekvencah, ga lahko poslušalci poslušajo tako rekoč povsod, kjer obstaja dostop do interneta. V obdobju tehnološke tranzicije med popolno ukinitvijo FM frekvenčnega onesnaženja v EU in penetracijo 5G mobilnega interneta, smo poskrbeli, da bo poslušalcem vseeno preprosto slišati Radio Brežice Eu z napotki “Kje nas lahko poslušate?“, ki jih lahko preberejo na naši spletni strani https://radio.brezice.eu.