Župan pozdravil zbrane na slavnostnem odprtju evropskega dogodka EYE Brežice

Avtor tega prispevka je Občina Brežice. Vabljeni k branju Občina Brežice »

Župan je na vprašanje voditelja, kaj občina ponuja mladim, dejal da brežiška občina nudi mladim veliko. Večnamenska dvorana, kjer je potekal dogodek, je v objektu MC Brežice, ki je bil eden od prvih projektov, za katerega je občina uspešno pridobila evropska sredstva. »S tem so bili postavljeni temelji mladim, da so se lahko začeli razvijati,« je poudaril župan. Mladi so generator razvoja evropskih projektov, je dejal župan, tako je občina pridobila več projektov, sofinanciranih neposredno pri Evropski komisiji. Občina je bila vodilni partner pri teh evropskih projektih, ki so povezali države nekdanje Jugoslavije z zahodno evropskimi državami. S temi projekti smo našim občanom omogočili dodatne predvsem kulturne in športne vsebine, poudarek je bil na aktivnostih za ranljivejše skupine v družbi: za starejše, mlade in ljudi s posebnimi potrebami. Preko teh projektov smo povezali tudi znanstvene inštitucije kot je Fakulteta za turizem in ostale.

Župan je še povedal veselo novico, da sta bila občina in Mladinski center Brežice uspešna z dvema projektoma na javnem razpisu Interreg Programa Slovenija-Hrvaška 2021-2027 (projekt InterWine in ENVIRO).

»Mladi so prihodnost,« je nadaljeval župan, »tisti mladi, ki so leta 2008 začeli z delom na evropskih projektih, so postali danes pomembni odločevalci v naši občini. Zato mladi izkoristite svoje potenciale in znanje ter se vrnite v svojo občino in ustvarjajte boljšo prihodnost.«

Na otvoritveni slovesnosti, ki jo je povezoval Vid Valič so udeležence nagovorili še minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, direktorica DG REGIO (direktorat za razvoj mest in podeželja) Sofia Alves, evropski poslanci Irena Joveva, Ljudmila Novak in Matjaž Nemec, predstavnik informacijske pisarne Evropskega parlamenta  v Sloveniji Andrej Miholič in direktorica Mreže MaMa mag. Maja Hostnik.

Več podatkov o programu dogodka EYE Brežice je na voljo na spletni strani https://eyebrezice.eu ali Fb strani Mreža MaMa – https://www.facebook.com/MladinskaMrezaMaMa/?locale=sl_SI .

20240524_101027.jpg20240524_103227.jpg20240524_104415.jpg

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.