Bo Windows 12 na voljo že tekom naslednjega leta?

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Na svetovnem spletu se ponovno govori o prihajajočem Microsoftovem operacijskem sistemu Windows 12. Če gre verjetni najnovejšim govorica, bo ta uradno predstavljen že v prvi polovici naslednjega leta. Poleg tega naj bi bil takoj na voljo tudi končnim uporabnikom za prenos. Novost naj bi bila torej na voljo tri leta po uradni najavi operacijskega sistema Windows 11.

Novi Windows 12 naj bi glede na trenutne spletne govorice uporabnikom prinesel številne prednosti. Med vsemi bo najbolj izstopal povsem prenovljeni grafični vmesnik. Ta bo namreč precej bolj osredotočen na uporabnika. Ta naj bi uporabnikom seveda prinesel tudi nekaj novosti. Med vsemi pa bo najbolj izstopala vgrajena umetna inteligenca. Ta bo usmerjena v uporabnika operacijskega sistema. To v praksi pomeni, da bo zagotavljala precej boljšo uporabniško izkušnjo. Poleg tega mu bo v pomoč pri opravljanju zahtevnejših opravil in pri reševanju težav.

Za poganjanje operacijskega sistema Windows 12 bomo seveda potrebovali relativno zmogljiv osebni računalnik. Zanj bo namreč treba imeti novejši osebni računalnik z vsaj gigaherčnim 64-bitnim procesorjem z vsaj dvema procesorskima jedroma in frekvence vsaj enega gigaherca. Preostala strojna oprema bo morala obsegati še vsaj osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vsaj 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega bo moral osebni računalnik imeti še varnostno platformo Trusted Platform Module 2.0, kar pa drži za vse sodobnejše sisteme.

Operacijski sistem Windows 12 naj bi za prikazovanje vsebin potreboval zaslon z vsaj 9-palčno oziroma 22,9-cemntimetrsko diagonalo, ločljivostjo 720p in 8-bitno barvno paleto. Poleg tega bo moral osebni računalnik imeti na voljo še vrsto drugih tehnologij, kot so Secure Boot UEFI in WDDM 2. Grafična kartica pa bo morala imeti podporo za DirectX 12. Več o operacijskem sistemu Windows 12 bo znanega kmalu, morda še pred koncem letošnjega leta.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.