Dvoransko državno prvakinjo Niko Glojnarič v nedeljo čaka nastop na dvoranskem SP-ju v atletiki

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Nika Glojnarič med nastopom na slovenskem dvoranskem prvenstvu

Na slovenskem dvoranskem prvenstvu v atletiki, ki je 17. in 18. februarja potekalo v Olimpijskem centru v Novem mestu, je drugi dan brežiška atletinja Nika Glojnarič ob zmagi na 60 m ovire še tretjič letos izenačila svoj osebni rekord (8,08 s), isti čas je dosegla že 10. februarja ob osvojitvi balkanskega naslova in 13. januarja v Vidmu v Italiji.

23-letna članica AK Brežice Glojnarič, tretja Slovenka vseh časov v tej disciplini, pred njo sta le legendarna Brigita Bukovec (7,78) in Marina Tomič (8,05), si je s tem zagotovila nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu, ki poteka v tem vikendu. Kljub temu da je vedno le za šest stotink zgrešila avtomatično normo (8,02) za SP, se je na veliko tekmovanje uvrstila prek jakostne lestvice krovne mednarodne zveze Svetovna atletika. Nastop v predtekmovanju na 60 m ovire jo čaka zadnji dan SP-ja, v nedeljo dopoldan (ob 11.25), v primeru uvrstitve v polfinale pa bo še enkrat tekla v večernem sporedu.

Na DP je nastopilo še nekaj drugih Posavcev. Državna prvakinja je postala tudi Sevničanka Lea Haler (MASS), ki je zmagala v teku na 1500 m. Pri članih je na isti razdalji Radečan Matija Rizmal (MASS) osvojil 3. mesto, na 3000 m pa je bil 2. Na tej razdalji sta tekla tudi Tjaš Pelko in Miha Povšič (oba AK Sevnica) ter zasedla 7. in 8. mesto. Na 200 m je bil Sevničan Tomaž Sešlar (AK Radeče) 10. Članica AK Radeče Lea Martinšek je bila na 800 m 3. v prvem finalnem teku. V skoku s palico so nastopili člani Viva kluba Brežice Luka Zupanc (preskočenih 4,85 m, 2. mesto), Jak Rovan (4,75 m, 5. mesto), Lan Timotej Uršič (4,45 m, 6. mesto), Matic Tršelič (4,45 m, 7. mesto) in Maj Ficko (4,05 m, 8. mesto), pri skakalkah s palico je bila njihova klubska kolegica Katarina Sadek 3. s preskočenih 3,55 m. Še en atlet s posavskimi koreninami Nil Kerin, ki nastopa za Akademsko atletsko društvo Slovan (AADS), pa je v tekih na 1500 m in 800 m obakrat odstopil.

R. R., foto: Peter Kastelic/AZS

#povezujemoposavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.